4. decembra 2015

IMELO

Už v minulom príspevku som spomínala, že by som si chcela splniť taký malý sen a raz si urobiť venček z IMELA.  Aj som sa vybrala pozde večer do mesta s manželom na imelo aj metrovými nožnicami, ale aj tak to bolo vysoko. Podarilo sa nám zachytiť koniec jedného konára a ako sme ho chceli stiahnuť, konár sa zlomil a spadol aj s trsom imela. Celá šťastná som si ho doniesla domov a dala do vody. A vtedy som zbadala uprostred imela malé HNIEZDO.

Do hniezda som dala svoje malé keramické vtáčiky a nakoľko to imelo sa mi tak páči, že je škoda ho polámať, tieto Vianoce bude na stole vo váze.
Imelo som dala do 5 litrovej zaváračkovej fľaše
Dostala som od návštevy minulý týždeň kvety a akurát z púčika vykvitla krásna veľká  ľalia
Tie kvety sú naozaj obrovské



Ta ľalia mi pripomína kvet z "Adela ješte nevěčeřela" Normálne ten kvet má chĺpky.


PRAJEM PRÍJEMNÝ ADVENTNÝ ČAS.











6 komentárov:

  1. Zitka suuuuper, nový blog, problém vyriešený :-) normalne vážne o tom porozmýšľam aj ja, ak mi vyjde čas na to hneď to budem riešiť. A imelo, dik za pripomenutie som naň zabudla že patrí k Vianociam :-) maš ho pekne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Mery, nie som este uplne spokojna ,niektore farby sa nedaju nastavit, pravdepodobne lebo som to urobila na tu istu gmail adresu. Ale uz to neriesim, pomaly nastavujem veci. Uz som bola Znovu na imelo chystam vencek.

      Odstrániť
  2. A jak pekne si začala, plieškovo ( hodiny.. ), nerezovo skleneno, zeleno, biele adventné nahliadnutie...kochala som sa hneď a potom som si prečítala, že máš v imele hniezdo !!
    No teda, s vtáčkami je naj :-)))
    Imelo a ľalie, paráda....
    Chcela som, aby si si dala nový názov na blog, zaslúžila by si niečo ako KrásyZity alebo Krásyžiť, niečo s krásou čo vytváraš....:-))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alenka dakujem. , mono krasyzit, meno Zita velmi nie, nejak som sa s tym menom ani po xx rokoch neskamaratila:-). S tou krasou je to tazke, pre niekoho pekne , pre niekoho presny opak. Rozmyslala som skor nad niecim ako mam rada dyi , ale casom mozno to nebude len o tom. Nestiham kazdy tyzden nieco nove vyrobit:-)

      Odstrániť
  3. Ptáčci jsou tam jako živí :-)
    Nádherné!
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť