3. marca 2016

Príprava na Veľkú noc, ANEB, som ovplyvňovaná inými blogmi ?.

Začnem jednoducho. Nemám rada VEĽKÚ NOC. Moje negatívne zážitky s polievačmi a horúčkovité pečenie, varenie, upratovanie, zdobenie a chystanie mojej mamky, zanechali vo mne nepríjemné spomienky.
Teraz už mám svoju domácnosť a nič sa nezmenilo, len to, že každý rok chcem vypadnúť z domu (čo sa mi ešte nikdy nepodarilo) a všetko robím tesne pred Veľkou nocou.
a ZMENILO SA JEDNO, MÁM SVOJ BLOG a čítam a pozerám si aj iné blogy a tie ma ovplyvňujú.

Vyrábajú sa veľkonočné ozdoby, zdobia vajíčka, robia venčeky, zdobia príbytky. A to je ešte pár týždňov pred sviatkami. A ČO JE HLAVNÉ, AJ JA UŽ ROZMÝŠĽAM ČO NOVÉ VYROBÍM, aby som to mohla dať na blog. To čo mám doma, by úplne stačilo na výzdobu dvoch domov.

Vázičky z vajíčok
TU - CLICK




Zentangle vajíčka nesmú chýbať.TU - CLICK


Včera cez obed som išla v jednej veci k notárke. Notárka sídli v dome kde je môj obľúbený obchod z lacnými látkami. Tak som sa išla pozrieť,  čo pekné dostali a medzitým si pozrieť nejakú látku na KRESLO, čo manžel našiel vyhodené pred bytom mojej svokry.

Manžel mi volal, také kreslo si ešte nikdy nevidela. Niečo iné som čakala, ale robila som sa, že som nadšená. Tá skrinka za kreslom, je 150 ročná skriňa na potraviny. Čakám na krajšie počasie.

             A nemohla som odísť s prázdnymi rukami, kúpila som aspoň nejaké stužky na venčeky.


No a o poschodie nižšie je normálny látkový obchod a ja som tam nemala vojsť.  Kúpila som si látky na  vtáčiky, (vôbec to nie moja parketa, od určitého času nenávidím šijací stroj) ale nedalo mi. Pani predavačka bola veľmi ochotná a odstrihla mi z každej látky 10 cm.

Cestou domov, asi 100 m od nášho domu sú 2 obrovské stromy vŕby, tak som zastavila a natrhala som si bahniatka na venček.


Na internete ma zaujal jeden zajko. Doma som si ho vystrihla a nechcelo sa mi vyťahovať stroj, tak som ho ručne ušila, chcela  som vidieť ako bude vyzerať.  Kvalita nič moc, bolo to len na skúšku.  Musím sa POCHVÁLIŤ, keby bol šitý na stroji, celkom by ušiel. Len je veľmi maličký cca 8 cm.   Rozhodla som sa, že zajkovia nebudú, budú len vtáčikovia.

Ešte som si v Panta Rei kúpila pierka, lebo tie čo som mala pripravené, som minula na vianočné gule.                                                                
                                           Aby som to zhrnula.

SOM OVPLYVŇOVANÁ TVORIVOSŤOU A ŠIKOVNOSŤOU BLOGERIEK, A PRETO AJ KEĎ  JE EŠTE 3 TÝŽDNE DO VEĽKEJ NOCI,  JA RUČNE ŠIJEM MALÉHO ZAJKA PRI TELKE A TEŠÍM SA NA VEĽKONOČNÚ VÝZDOBU
V kancelárii som vytiahla moju Veľkonočnú dekoráciu. Tých zajačikov už mám cca 15 rokov.  Ešte mám bahniatka vo váze a to je všetko.
 PRAJEM PRÍJEMNÝ ZVYŠOK DŇA, VEĽA TVORIVÝCH NÁPADOV A KRÁSNY VÍKEND.

26 komentárov:

  1. Ta inpirace z lonskeho roku je krasna. A zajic je uzasny i sity v ruce. Ty jednoduche ptacky mam moc rada. Tesim se na vysledek. A vyplnujes je normalni vatou nebo necim jinym (vatelinem apod.)?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja neviem este cim to budem plnit, nikdy som to nerobila, zajka som vyplnila vatou, lebo to som našla doma. Vtacika som kridlo chcela vyplnit vatelinom a brusko vatou (ktorú si musim kupit). Ja ked vidim toho zajka, tak sa musim smiat. Vyzera ako ked deti usiju na vytvarke nieco.

      Odstrániť
  2. Zitko i já jako dítko velikonoce každoročně bojkotovala. Potupa jít otevřít dveře a nechat si našlehat???? proč, však jsem nic neprovedla.☺☺Teď žiji na vesnici a setkávání se sousedy je moc krásné. Ovlivňování ostatními šikulkami je paráda a máme to myslím všechny stejně. Zajko ☺je pěkný a na ptáčky se těším.
    Přeji ti krásné chvíle při velikonočním tvoření. Z ❤❤

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nas sa nesibe, ale polieva, voda je vsade, furt sa prezliekas, stena mokra, dlazka mokra, vlasy. Minuly rok prisiel opity sused o 18,00 hod., mysleli sme si, ze nieco potrebuje a on na polievacku a sedel do 20,00 hod. Takze nechut pretrvava...
      Vtacik neviem este aky bude, sama som si ho vymyslela, dufam ze sa pri siti nezbehne ako zajko. Uz mam aj vymyslene kde bude ako bude, len usit.

      Odstrániť
    2. Jaj tak požehnane toho máš :D a ako blogovanie na teba vplyva je rovnaké aj u mňa ale ide to vo vlnach niekedy som nadšená a niekedy v tom nevidim význam...a mne pomohol tvoj typ na pierka sú krásne presne také by som chcela no nevedela som kde hľadať dikes e.

      Odstrániť
  3. Moc hezký blog. Můj manžel tvrdí, že Velikonoce jsou svátky všech opilců a už 20 let, co jsme spolu, je bojkotuje. Nechodil ani s našimi syny, pro ty přijede každý rok děda jedou jen za babičkou a tetou. Úplně mi to vyhovuje. A uklízení - já si uklízením nekazím ani Velikonoce, ani Vánoce. Tvrdím, že uklízím průběžně. Tak ať se daří a přeji hodně chuti ke tvoření.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tym upratovanim uz ani ja neprehanam. Lenze okna dakedy treba umyt. Ale ked je zle pocasie tak neumyvam. Manzel asi nechodi do kostola:-)? Mam dve dcery, takze kupaci u vas sibaci, vzdy chodili. Dakujem za navstevu blogu.

      Odstrániť
  4. V dětství jsem měla velikonoce ráda. U nás se nepolévá, ale vymrská pomlázkou. Když byli kluci malí, jezdili jsme s kamarády na velikonoce na chatu, učila jsem tam manžela a kluky plést pomlázku.
    Velikonoční výzdobu mám ráda.
    ZENTANGLE vajíčka jsou moc pěkná.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. krásná výzdoba. Já také nesnáším Velikonoce ze stejných důvodů, již jsem o tom i psala myslím vloni Velká noc. Takže já ani moc nezdobím. Dělala jsem to ještě, když byly děti ještě doma. Teď už velikonoční výzdobu nedělám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyzdoba to moze byt, len ten zvysok. Nerada peciek. A zvysok do vtedy ta Olievaju pokil netrafia tvar. Debili.

      Odstrániť
  6. Vidim, ze mame podobne spomienky na Velku noc :-) Tiez som ju nikdy nemala rada a asi ani nebudem, ale vyzdoby sa to netyka...tu mam kazdy rok :-) Sity zajko je perfektny, aj ked ma len 8 cm...vydaril sa :-) Krasny vikend aj Tebe, papa

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zitko, já se je učím mít ráda... A chápu, i já bych ozdobila něco u sousedů :o)
    Přeji příjemný večer, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak to jsme na tom stejně:-) Já raději Vánoce než Velikonoce.
    O velikonočním tvoření už přemýšlím 14 dní,ale na nic jsem ještě nepřišla.-))))
    Hezký víkend. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka to pride, myslim inspiracia, urcite nieco vymyslis Ja pomalicky nieco vyrabam.

      Odstrániť
  9. Atizka :-) nádhera!!! Moc se mi líbí inspirace zátiší s husou :-)látky jsi vybrala krásně :-)a už se těším na letošní výzdobu a taky až zrenovuješ křeslo :-) ♥ Nádherné dny :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Susie dakujem, to som nachystala na jednu sutaz, ktoru som samozrejme nevyhrala.

      Odstrániť
  10. Také jsem je neměla ráda a úplně stejně jako ty :o) a ano s blogováním se u nás najednou vše změnilo a já doma zdobím ostošest :o)
    Máš moc hezky nazdobeno a těším se na změnu starého :o)
    Měj se moc hezky...
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martinka, to je vyzdoba z minuleho roku. Este mam len vencek a sila som vtaciky, tie este musim nafotit. A este chcem pierkove vajicka. V nedelu som odkladala Vianoce:-)

      Odstrániť
  11. Tie zentangle vajíčk sa mi páčia... ja využijem pár dekorácií z minulého roku . Papa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z minuleho roka mi ostali biele vyfuknute vajicka, tie este urobim a samozrejme minulorocne ozdoby. Netreba to prehanat. Vonku nezdobim, len vencek na dvere.

      Odstrániť
  12. Máš to velmi pekné ...a prosím prezrad mi kde si v KE našla vrbu, ja v okolí terasy neviem o žiadnej ...a ešte v ktorej Pante majú také krásne pierka ?
    ďakujem, Irena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Irenka bývam na Opátskom, ale na začiatku nie pri Jazere, a tam sú dve vŕby. Panta Rei (kníhkupectvo) má aj v Aaparku aj v Optime oddelenie na kreatívne potreby. Pierka stáli 1,80 e, ale je ich maličkom balíčku veľa.

      Odstrániť
  13. Atizka, moc krásné zdobení. Velmi se mi líbí vázičky z vajíček, to je nádhera.
    Děkuji za inspiraci a přeji ti krásné jarní dny. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť