18. októbra 2016

MODOOM -výstava nábytku a dizajnu - INŠPIRÁCIE

Ako som písala v predošlom príspevku, cez víkend som bola v Bratislave. Mala som v pláne, pozrieť sa čo je nové v IKEI  a chcela som si pozrieť výstavu nábytku.  Nakoľko  ma dcéra ukecala na Viedeň, na posledné dve akcie ostalo veľmi málo času.   Nikdy v živote som ešte neprebehla IKEU  za 20 minút, ale bolo pred záverečnou, nič mi neostávalo:-). V tej rýchlosti ma nič nezaujalo, tak som sa na druhý deň nemusela vracať.
Na výstavu MODOOM som mala tiež asi 1/2 hodinu,   ale pokiaľ nechcete tam niečo kúpiť, tak to stačí.   Výstavy to sú pre mňa inšpirácie.  ČO VIEM UROBIŤ JA SAMA DOMA a výhodnejšie, dakedy mi stačí vidieť len nejaký zaujímavý detail . Nábytok, tak ten bol fantastický, krásne sedačky, prekrásne postele, ale neviem či tie ceny boli pre normálnych smrteľníkov. Pre mňa určite nie.
Najkrajšie na celej výstave bol luxusný drevený nábytok z orecha alebo iných drevín, drevené  stoly, nohy z chrómu, alebo skla 2000-3000,- €.  Taká modernejšia verzia.  Fotila som tabletom, dcéra 10 m predo mnou a naháňala ma, nie je čas, ...... Takže fotiek je pomenej.

TAKŽE POĎME NA TO.

Ako som písala vyššie, výrobky z dreva boli pre mňa TOP.  Tá polička, naozaj jeden šikovný manžel alebo trebárs aj manželka :-) to zvládne.  Drevo je dosť hrubé, urobené zárezy v dreve a vložené sklo. Cena 1200,- €. Posteľ ten istý výrobca. Aj stoly boli podobné, kraje dreva nezarovnané.


 Kresielko,  farba a materiál podobný môjmu kreslu, ale je vyrobené teraz, nie repasované zo starého. Kto sem chodí menej, tak to druhé je moje renovované kreslo. Nakoľko opierky boli zničené, vyrobila som z nich stôl.


                               Ďalšie kresielka ktoré ma zaujali, tvarom, alebo materiálom, farbou......


Na chalupe mám podobnú gaučovku a už presne viem ako ju prerobím. Každý diel osobitne očalúnim, len nakúpiť nejaké pekné látky. Starý nepekný gauč mám, má osobitné 4 sedačky a roh, podušky, ešte aj hlavová opierka je už ušitá.  UŽ SA TEŠÍM.



Zaujala ma jedna luxusná posteľ, žiaľ nemám fotku celej postele, odfotila som si len detail šitia, prevedenia. Ešte aj utekajúca dcéra sa pri nej zastavila, lebo bola vďaka farbe prekrásna, čo nevidno na fotke samozrejme  :-).  Trochu sa podobala farbou a prevedením na moju postel (obr. 2) ,čo som si prerobila na chalupe.   Zistila som, že nemusím mať 10 cm hrubý molitan, aby záhlavie postele bolo pekné. Minuli sa mi totižto všetky molitany a nové sú dosť drahé. Takto stačí kúpiť 5 cm a výsledok je rovnaký. A nemusia byť gombíky, takto to vyzerá  modernejšie. Na poslednom obrázku je posteľ ktorú si berie dcéra do nového bytu. Už sa jej nepáči tento štýl, či neviem s ňou niečo urobiť.  JASNÉ ŽE VIEM.  Bude mať presne také záhlavie ako posteľ na 1. obr.
















Presne viem ako si prerobím môj stôl ktorý mám v obývačke, keď ma omrzí. Vložím si do neho dosku.

Prekrásna lampa. Mala cca 1 m a stála cca 650,- € a už bola predaná, Vedľa nej je okrúhla lampa za cca 320,- €. Na 2. obrázku moja verzia lampy z višne, ktorá ma vyšla na 10,- €.  Neviete niekto, kde by som vedela výhodne kúpiť HRANATÉ TIENIDLÁ ?


Nechcem sem dávať fotky gaučov, boli nádherné skoro všetky ktoré tam boli, ale tento ma zaujal. Je z brúsenej kože. Bol krásny, voňavý, pohodlný, cena cca 6000,- €.  Ten taliansky luster v zlatom prevedení,  Och. Radšej som sa nepýtala na cenu.

                                                                                    
Už som spomínala že prerábam nočné stolíky na zrkadlové a tiež som už rozmýšľala, aké lampy sa hodia na to?  Nech to nie je s tým zrkadlom predimenzované a hlavne nech to nie je drahé. A blížia sa Vianoce, tak som vo Viedni v T-KMAXe deň pred výstavou kúpila  krásne dve lampy ako darček.  Lampa je podobná tej z výstavy, ale bola za zlomok ceny.
1. obr. je z výstavy   a   2 obr. T-KMAX.

Samozrejme tam boli aj iné veci, krásne koberce, krby, lustre, ale žiaľ nie pre moju peňaženku.  Preto inšpirácie a nie report z výstavy.

27.-30.10.2016 bude dizajnová výstava v PRAHE. Žiaľ,  nikto tam so mnou nemôže ísť, tak by som chcela poprosiť, kto tam idete, tak veľa veľa fotiek.  A  ........... veľa veľa fotiek.

                                               PRAJEM KRÁSNY ZVYŠOK DŇA.
                                                                       ZITA

12 komentárov:

  1. Tak za me vedou kresla na prvnich fotkach - na vystave, ale i to tvoje, a napad na stolek z podrucek je super:-). M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marcelka ďakujem, ten stolík bol oriešok, vyriešiť to tak, aby sa to nehýbalo. Manžel povedal že to nie je možné.
      Ale u mňa to neplatí:-).

      Odstrániť
  2. Zity, to skoro vypadá, že vám někdo vykrádá nápady z domu :-)
    A je vidět, že jste ve stylu před designéry :-)
    Ta první postel je nádherná, ten masiv!
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka ďakujem. Tiež nechápem že pred 2 rokmi sa mi páčili farby ktoré sú teraz IN. Ale to vieš že o rok to už nemusí byť pravda..... Veď obchody musia z niečoho žiť.
      Pamätám si dobu keď letel provensálsky štýl, potom severský dizajn, a teraz už miš-maš.... Tá postel. Skočiť si na pílu, kúpiť kúsok dosky, pekne ju vybrúsiť , naolejovať tou správnou farbou A JE TO:-)

      Odstrániť
  3. Inspirace není nikdy dost a když si to umíš i sama vyrobit, tak proč ne. Těm předraženým věcem to pěkně "natřeš" :-)) a jestli oni nekopírují Tebe :-)) V Ostravě bude koncem listopadu taky výstava, když tak koukni http://www.meatdesign.cz/ Zitu, hezký večer D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ostrava je bližšie ako Praha....:-) HMMMM. A mohla by som prespať na chalupe. Lenže koniec listopadu je už trochu zima na chalupu.......

      Odstrániť
  4. Zitko, hezké věci, zaujalo mě hlavně to dřevo. A musím říct, že tvoje křeslo se stolkem se mi líbí víc než to nové. Pěkné dny. M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, .... Keby si videla stoly z toho dreva, odvtedy už zháňam chrómované podnožky :-)

      Odstrániť
  5. Zitko i já mám oblíbené dřevo v interiéru.Takové výstavy mám moc ráda, ale tu pražskou nestíhám- po měsíci nastupuji do práce😉.
    Tvé křeslo je moc pěkné a stoleček jsi vymyslela parádně. Z❤

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdenka dúfam že sú blogerky ktoré tam zavítajú a urobia nejakú reportáž. Lenže to vieš, ja sa na to pozerám inými očami, nemusia tam vidieť to čo chcem vidieť ja.

      Odstrániť
  6. Zitka, aj tak sa mi najviac páči...ten Tvoj stolík s kreslom, ale vážne...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V ďalšom živote by som chcela robiť niečo z dizajnom, možno navrhovať nábytok :-)

      Odstrániť