16. decembra 2016

DIY VIANOČNÝ VENČEK PERLEŤOVÝ.

Tentoraz pre dcéru do jej nového bytu. Keď všetko dopadne tak ako má, tak tesne pred Vianocami sa mladšia dcéra sťahuje do nového bytu. Minuloročný biely venček skončil u staršej dcéry, urobili sme z neho adventný svietnik

ZASPIEVAJME SI S ANJELIKOM





Prv som zrecyklovala starý venček, t.j.odstránila som pierka. Chcela som použiť venček z bobúľ, ale sýkorky tam niečo vyjedajú a ešte je vždy pekný.























Šišky som lepila lepiacou pištoľou. Na venček a stromček padlo až 6 lepiacich dlhých hrubých tyčiniek.
Použila som aj nejaké guličky čo som našla a malé červené bobulky skalníka, samozrejme biely sprej a drvenú perleť.
























Zo zvyšku materiálu som chcela ešte urobiť urobiť pologuľu, ale nemala som nič na podklad, tak som použila starú sviečku, ktorá bola bez knôtu, ani neviem prečo som ju nevyhodila. Keď bola guľa hotová, nebola pekná, tak je z nej stromček.


Presunula som sa do pivnice a poriadne nastriekala venček a stromček bielym sprejom a ešte také mokré som posypala drvenou PERLEŤOU.
Už som raz písala, že vrecko perlete som našla na pôde na chalupe, prv som si myslela že sú to šupiny z kapra.  Takáto drvená perleť sa dávala na fasád domov a domy sa potom leskli.
                         Vďaka tomu sa venček krásne leskne, čo na fotkách tak nevidno.



Ešte som nevytiahla svoje krabice s vianočnými ozdobami, lebo  finušujem na jednom lustri, ktorý som dávno robila, ale bol taký nepodarok, tak som sa na blogu nepochválila :-(.  Ani konečná verzia nie je úplne to čo som chcela, ale trochu sa priblížil k mojej predstave.  Určite o tom napíšem príspevok, veď treba ukázať že nie všetko mi vyjde.  

Na výstave Modoom ma uchvátil nábytok z orechového dreva. Hlavne stoly. Vyprovokovala som manžela, či by so mnou nešiel na nejakú pílu sa pozrieť  na nejaké foršne ( foršňa, fošňa =  hrubá cca 5 cm neopracovaná doska ) a tam som objavila túto krásavicu z orechového dreva.  NEMOHLA SOM JU TAM NECHAŤ. Stála 45,- €. Za 12,- € som mohla mať krásnu smrekovú, dlhú  3 metre.  Tak z tohoto musí byť cez víkend vrch konferenčného stolíka pre mladých. Ešte bojujem so zaťom, lebo chce nechať kôru, čo ja ani dcéra nechceme :-). No a s manželom, aby mi pozváral podnožku pod stôl. 



Týmto sa s Vami lúčim, príjemné tvorenie, zdobenie, pečenie, varenie, oddychovanie Vám prajem.

PRÍJEMNÝ ADVENTNÝ ČAS PRAJEM.




12 komentárov:

  1. Na hotový konferenční stolek jsem moc zvědavá. Ta fošna vypadá velmi dobře!
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež zvedavá :-). Viem čo chcem, len potrebujem trochu pomoc a nikto nie je poruke. Škoda že ho nemôžem brúsiť v teple v kuchyni pri TV.

      Odstrániť
  2. Veru Zitka aj ja som zvedavá na stolík...ale chcem pochváliť aj venček..krásny elegantný a tie perly na ktorých visí sú super nápad :-) D.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Venčeky sú krásne! Na stôl som zvedavá, bude štýlový!
    Mladým prajem sladký život v novom byte!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné......věneček i fošna. Přeji příjemné vánoční těšení. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zitko, krásně tvoříš. Nádhera. Ostatně jako vždy. Pohodový advent.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zitu, oba venecky jsou moc povedene, i stromecekm. Co clovek na pude nenajde, ze?:-) A kolik parady to udela. Pamatuji si, ze i mi rodice meli fasadu s lesklymi supinkammi:-).
    Deska je uzasna, at to vse vyjde a dcera na Vanoce spokojene bydli:-). M.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zitu, věnečky jsou moc krásné. Ta perleť jim sluší. Hezký den D.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zitu, opravdu nádhera!
    Přeji krásné pondělí! Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. DIEVČATÁ ĎAKUJEM VŠETKÝM ZA MILÉ KOMENTÁRE, ASI STE TO UŽ ODO MŇA POČULI, ALE TERAZ JE TO U NÁS TROCHU CHAOTICKÉ A RÝCHLE A NIČ NESTÍHAJÚCE. MOŽNO EŠTE JANUÁR A POTOM SA TO VŠETKO DÚFAM VRÁTI DO SVOJICH KOĽAJÍ.
      VŠETKýM VÁM PRAJEM PRÍJEMNÉ PREŽITIE VIANOČNYCH A NOVOROČNÝCH SVIATKOV. ZITA

      Odstrániť
  9. Venček je krásny...a doska tiež.. viem si predstaviť stôl..

    OdpovedaťOdstrániť