26. februára 2018

NEJAKÉ MENŠIE RENOVÁCIE - NUDA NA BLOGU


                   Kamoška mi včera vraví, čo sa deje ? - NEJAKÁ NUDA JE NA BLOGU !!!!
 Kde čo porábam, ale dávať to na blog všetko nemusím a nemám čas po práci natiahnuť fotky do príspevku a pekne to naaranžovať, odfotiť a.....  veď to poznáte. A polovica nie je ešte úplne hotová, chce to ešte nejaké zmeny.

Rozhodla som sa, že pár vecí by som mohla uverejniť.

 Do hornej pracovne som si odniesla veľkú TABURETKU z obývačky.
Keď hore niečo majstrujem, tak sem tam si sadnem k TV, vyložím nohy, lenže som doteraz tam mala sklenený stôl..... Manžel taburetku používal niekoľko rokov, poťah špinavý, gombíky odpadnuté, celú taburetku som skrývala pod dekou.  
Tak som dokúpila sivý umelý zamat a celú som ju prečalúnila.




    Nešťastné KRESLO.  
Zatiaľ som ho druhý krát neprečalúnila, natrela som rúčky čiernou farbou a zistila, že farba čo som kúpila je vlastne GRAFIT,  preto bolo škaredé sivo-hnedé, tak som ho ešte navoskovala čiernym  voskom a putovalo do dcérinej študovne. 
Verím tomu,  že jeho čas ešte príde a dovtedy budem vymýšľať,
 pokiaľ si nepoviem, teraz je to ono.



Raz večer, keď som bola na pošte v obchoďáku, išla som sa len tak pokochať do obchodu kde predávajú starodávny anglický nábytok, ale naozaj len sa tak popozerať.  Do obchodu som vošla 17 minút pred záverečnou, ale mi rovno povedali, že od zajtra už nič nebude, obchod je v likvidácii,  keď niečo chcem, že sa mám rozhodnúť teraz a hneď. 
Tak som sa zo slušnosti spýtala na cenu skrinky a tá mi vyrazila dych. Také lacné a táto koľko a táto koľko. Kúpila som 3 najmenej zničené skrinky, zvyšok už bol naozaj v žalostnom stave.


Táto skrinka ma zaujala ako prvá. Pod  TV som mala sklenený čierny stolík, bol nízky, všetko otvorené, samý prach.
Túto skrinku  pravdepodobne nebudem prerábať, páči sa mi tak ako je.

Hneď vedľa nej bol takýto stolík,  vrch je dosť poškrabaný, ani neviem či sa to dá zbrúsiť.
Páčilo by sa mi to, v bielej farbe pod umývadlo.  Zatiaľ je v hosťovskej ako toaletný stolík.
Pôvodný stolík mal zrkadlo, je tam ešte stojan. 

Najviac som bola nadšená touto skrinkou, v tom obchode tak narýchlo som videla iba tie art-deco znaky na dvierkách, nevidela som jemne popraskanú politúru na celej skrinke a už vôbec to, že dvierka nemali klúčik a sú zavreté.

Doma som zistila že: kozmetický stolík má zlomenú zadnú nohu a gramo-platňami  zakryli najväčšie škrabance.
Art-deco skrinke (
možno art-deco, tie nožičky sa mi ale ako art-deco nezdajúnefunguje zámok, nie je klúčik, dvierka zamknuté, čierne fľaky nie sú špina, ale asi pôvodná farba, je to taká 
nepekná vysoká OPACHA. V obchode som bola taká nadšená   :-(, doma ???? hrôza.
Na druhý deň sme ešte išli vyzdvihnúť tovar, bolo to také rýchle, že som si nič nevšimla.

Pridali zadarmo aj menšiu skrinku, asi sa jej chceli zbaviť. Nechcela som junepáčila sa mi, ale bola vzadu v aute, bolo ťažké ju z tade vytiahnúť.

Doma som mala len sivú farbu, tak som skrinku natrela, gombíky nastriekala strieborným sprejom a teraz čaká, čo s ňou bude ďalej, Ako som povedala kamoške, chýba jej NIEČO.  Iné úchytky, možno pridať farbu, Je taká suchá.
Zatiaľ je to všetko, farba na opachu už kúpená. Sama som zvedavá čo z nej bude.

Prajem krásny deň.

7 komentárov:

  1. Zitko, mně se zdá vše krásné, co jsi nakoupila. Já jsem stejná, když mě něco zaujme, chyby najdu až doma :-) Ale mně to přijde úžasné. Ta menší skříňka, jak jsi ji natřela, se mi taky líbí, i když je trošku fádní. Možná by jí pomohla natřít jeden šuplík jinou barvou, ale ne ten uprostřed, ale naopak ten první. Ale tebe určitě napadne něco úžasného, čím skříňku zkrášlíš. Ostatně jako vždy. Měj se hezky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marti, niečo je už vymyslené, len chuť niečo robiť prešla :-(

      Odstrániť
  2. Zitko, já to tedy jako judu nevidím, spíš level, kterého se ani nesnažím dosáhnout. Nebojím se, že nedoladíš i tu toaletku!
    Měj krásný večer i dny, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú nudu myslela kamoška, že nič neuverejňujem. Tak má pravdu, takú dlhú prestávku som ešte nikdy nemala.

      Odstrániť
  3. ja si myslím, že ty to všetko dáš do laty a bude to úplne suprové, len to potrebuje čas na rozmýšľanie a potom na realizáciu!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danielka a ešte tak chuť, nejak ma to prerábacie nadšenie opúšťa.

      Odstrániť
  4. Dobrý deň, na Váš blog som natrafila pri hľadaní návodu na čalúnenie a zistila som, že som na Vašom blogu už v minulosti bola :). Náhoda? Alebo znamenie, že sa mám už konečne k niečomu odhodlať? ;) Pri lustrovaní Vášho blogu som natrafila aj na túto renováciu stolíkov. Ten šedý nudný by vyzeral úžasne v zrkadlovom prevedení s inými úchytkami, možno aj inými nohami, poprípade bez nôh :). Prajem Vám ešte veľa inšpirácie a veľa príležitostí k angažovaniu sa v tom, čo Vám ide skvele a čo Váš tak baví :)
    Vaša obdivovateľka Barbora S.

    OdpovedaťOdstrániť