1. marca 2016

ZENTANGLE OBRÁZKY NA MIESTE

V sobotu som bola navštíviť dcéru.  Škoda že nebýva bližšie k nám. Vraví mi " vždy keď prídeš na návštevu, tak sa niečo pohne v byte, niečo vyrobíš, prerobíš, nábytok presťahuješ, obrazy zavesíš.....

Ja viem, že teraz sa už obrazy nevešajú, oprú sa o stenu, stoja na zemi, na skrinkách, stoloch, poličkách.  Je to tak trochu škandinávsky dizajn, ale viete ako vznikol tento trend?  Z núdze cnosť.
Okrem toho, že radi sťahujeme nábytok a s nábytkom aj obrazy, museli by sme často maľovať. Tiež veľa mladých ludi nemajú svoj byt a preto svoje obrázky, plagáty, fotky, nevešajú, lebo nemôžu.
Zažila som to u dcéry  keď žila v Londýne. Jediný malý obraz mala zavesený a keď sa sťahovala, nechceli jej vrátiť depozit, lebo bola jedna diera v stene. Nebolo ju ani veľmi vidno, lebo som ju zapchala bielou zubnou pastou :-), ale aj tak to zbadali a že teraz musia vymaľovať celý byt.
Čiže nezavesené obrazy a viem že som v byte mladých ľudí.  My staršia generácia, si tie obrazy radšej dáme na stenu. Lenže keď máte malé deti, na dosah malej rúčky nič nesmie byt.
Takže som v byte vešala obrazy. A že ich nebolo málo, veď posúďte....




AKO PRVÉ  som vešala ZENTANGLE obrázky. V IKEI sme kúpili za 2,99 € rámiky. Chceli sme sivé, ale cena nás presvedčila, že budú zatiaľ čierne.  V rámiku pekný svetlosivý papier, takže OK. Doma keď som všetko vybalila, som zistila že logo IKEA nie je na igelite, ale na tom papieri, tak sme ho otočili na bielu farbu.

AKO DRUHÉ sme vešali  PORTRÉT "ala Warhol".   Maľovala som ich pre dcéru k Vianociam pred 5 rokmi a boli fantastické na veľkej tehlovej stene v obývačke. Teraz už je dcéra v inom byte a  nechcela ich mať v obývačke (aj keď tie obrazy každý chválil),  že to zaváňa narcismom, tak sme ich zavesili na schodište.

AKO TRETIE sa rámovali a vešali MALÉ MAĽBY z rôznych ciest do obývačky.  Dcére sa vždy páčilo, keď celá stena bola pokrytá rámikmi, tak pre teraz rovnaké veľké rámiky s malými obrázkami.



AKO ŠTVRTÉ  som vešala moje 3D OBRÁZKY do hosťovskej izby.  Toto bolo najťažšie na vymeriavanie.


Ešte pridám jeden obrázok čo som našla na Internete.  Keď budem v druhom živote veľká a bohatá, tak budem mať vysoké stropy, dlhé závesy a hlavne ten stôl so stoličkami. A kľudne Alan Delon na plagáte.

PRAJEM PRÍJEMNÝ A SKVELÝ TÝŽDEŇ.

20 komentárov:

  1. Moc zajímavé a různorodé obrazy. nejvíc se mi líbí ty s dcerou. Pěknou dceru máš. Moc krásně maluješ. Maj sa pekně Ivana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A všechny vypadají moc pěkně :-)))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka dakujem. take naozajstne malovanie s olejkami, obrazy to sa zatial neodvazim ukazat. Pravdu povediac, uz velmi ani nemalujem, skor len take jednoduchsie.

      Odstrániť
  3. Zentagle obrázky aj 3D sú krásne a naj...sú obrazy s dcérkou a je fešanda :-) V poslednom najdenom obrazku by mohlo byť všetko len tie závesy dlheeee nie. Ja by som totiž mala vkuse zlomenu ruku alebo nohu...zamotávala by som sa o nich :-)) Ahoooj.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mery, tak skratim zavesy presne po zem. Nezamotas sa urcite. Lames ruky,nohy - nedobre.

      Odstrániť
  4. Nádherné, všechny obrazy i motivy.
    Včera jsme byli v Ikea a chtěla jsem koupit rám na tři obrazy dětí, co jsem si sama vyfotila. Říkala jsem si, že je vezmu sebou, abych to vyzkoušela, co jim bude víc slušet, jestli s paspartou nebo bez. Nakonec jsem nevzala nic, odradila mě cena jednoho rámu a ty fota jsem sebou neměla. Musíme jet ještě jednou:-)
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka , keby tieto ramy neboli take lacne, tak by sme kupili urcite ine. Tiez som zabudla doma vykres, aby som videla velkost. Ale pamatala som si ze 2x A.4. Skoda ze som nekupila tych ramov viac.

      Odstrániť
  5. Zitko všechny obrázky jsou nádherné. Jsi moc šikovná.
    Já si zatím jen tak čmarikám zentangle a jen do sešitu. Ale v rámečku to vypadá parádně. Krásný den❤

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdenka asi som ti to uz pisala, moja kamoska nevie vobec kreslit, isla som s nou nakupit fixky, vykres,odkreslila si cez okno tvar zirafy a uz ju ma hotovu. Uz kresli slonika. Len sa netreba bat. Najde si na internete rozne vzory a snazi sa mat ine ako ja. Si sikovna, uz sa tesim co vymyslis a nakreslis.

      Odstrániť
  6. My sme mali v paneláku zaramované len výtvory detí ( chceli študovať obe výtv.obor), teraz v dome som chcela trochu po svojom, tiež váham s rozvešaním, keďže je to u nás v pohybe...
    Veľmi pekné výtvory máš a obdivujem ako to doťahuješ do detailu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alenka ja uz nemam kde vesat obrazy. Mam zdedene po starkej a rodicoch, mala som obdobie, ked som malovala obrazy olejkami, dalej zbierka vejarov, zbierka malych obrazkov z dovoleniek. Aj napriek tomu som si kupila 2 obrazy Japoniek v kimone. O tom ze zboznujem zrkadla, ... No je toho vela.

      Odstrániť
  7. ja som asi na tej "mladej" vlne....nemám jeden obraz na stene...ani neplánujem...ale u iných sa mi to páči...:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja pre zmenu zrkadlá nemám v spálni na stene.

      Odstrániť
    2. Janka, možno si mladšia generácia, často sa pravdepodobne nesťahuješ z bytu do bytu, alebo často presúvaš nábytok. A v neposlednom rade sa môžem mýliť a moja teória nesedí:-).

      Odstrániť
  8. ... i já, protože máme ty stabilně pověšené a ty stabilně opřené :o) Většinou grafiky.
    Na fotkách moc krásná inspirace, díky Zitko!
    Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka dakujem za ily komentar. Pekny den prajem.

      Odstrániť
  9. Obrazy ti veľmi pekne zapadajú do koncepcie izieb. Páčia sa mi najmä 3D obrazy, ale aj ostatné sú veľmi pekné. Kde hľadáš inšpiráciu?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za navstevu, inšpirácia? Ani neviem, veľmi pinterest nemám času prezerať, pozeram nejaky film, alebo časopis niečo ma zaujme a ako by sa to dalo urobiť. 3d obrázky to je môj nápad, tak náhodou som na to prišla. Na blogu mam postup.

      Odstrániť
    2. Žeby som si to dala patentovať:-)???

      Odstrániť