14. apríla 2016

Ako uchránim záhradu pred nudiacim sa vlčiakom ? VŠATE ploty, plôtiky, zátarasy.

 Nášho vlčiaka nezatvárame nikde,  psiu búdu sme mu postavili na terasu, nech na nás vidí dnu do domu.  Ak v nej prespal za rok 10 dní, tak to je veľa. Keď je veľmi veľká zima, rozoberieme mu jeho gauč a piškótami ho nalákame do búdy.  Nevieme prečo tam nechce spať. Dakedy ho pustíme na chodbu prespať.
Pred ním je loptička, ktorú zobral yorkshirovi Rudkovi a je spokojný
Od nudy  si robí diery do trávnika. 
 Vykope rastlinky, ktoré sme akurát zasadili.
Obhrýza púčiky hortenzie.
 Po čase som zistila, že si skracuje cestu cez moje kvety čo som si doniesla z Grécka, neprežili.
Malého Rudka hryzká do krku, aby mu dal najavo, že on je ten veľký a silný. 
Nemá rád cudzích psov.
Z 12 solárnych lampičiek z minulého roka máme už len 2 kusy.
Z ozdobných 12 ks modrých keramických a sklenených  gulí, ostali 3. 
Drevený plot je polámaný , slamený plot zničený, dvere doškriabané. 
Ale nie je to preto, že by bol nejaký nezvládnuteľný pes, ale preto, že je vonku sám celý deň. Keď je manžel doma, tak má každý deň prechádzku, žiaľ ja nemôžem s ním ísť, lebo odtiahne aj tank, taký je silný. A čo keď bude nablízku nejaký cudzí pes alebo mačička.


Včera sme presádzali jahody. Ja viem že sa presádzajú na jeseň, ale nebol čas a ani chuť. Vlčiak sa večer bol pozrieť čo sme robili a dnes behal cez ne, AKO KEBY TO BOL CHODNÍK.  Dnes po práci bolo treba urýchlene urobiť nejakú zábranu, plôtik, ale nebolo z čoho a neboli lidi. 
Paseka, celá záhrada k dispozícii a on musí cez jahody

Pozbierala som všetky vyschnuté konáre po záhrade a tie som napichala miesto plota. Vlčiakovi - Ralfíkovi sa to nepáči, lebo ho konáre pichajú do nosa, tak som veľmi zvedavá, či zajtra budú vykopané jahôdky, alebo môj RÝCHLO PLOT pomôže.  Tá modrá plachta, to je od susedov. Momentálne na plote nie je nič, lebo Ralfík pomohol, aby slamená clona vydržala čo najmenej.



Fotím, som rada že Ralf čaká pred plôtikom a čo nevidím, po jahodách sa prechádza Rudko. Vošiel zo zadu.
                                                          AJ TAK ICH MÁM VEĽMI RADA

                                        AKO TO RIEŠITE VY, VŠETKO MÁTE OPLOTENÉ ?
            ********

                                                     EŠTE PÁR FOTIEK, NAZVALA SOM ICH 
                                                      FARBY  PRÍRODY.

                                                   FARBY  PRÍRODY.

                                                             PRAJEM PRÍJEMNÝ DEŇ
  

15 komentárov:

  1. Měli jsme labradorku a ta měla kotec v zahradě. Když jsme konečně zahradu oplotili, tak jsme ji nechávali na volno a ona si pod vrbou vykopala jámu jako pelech a celý den se z něj nehnula. Sledovala nám okna, jestli se náhodou něco za nimi nepohne. Hlídala :-)
    Možná je lepší část osázené zahrady oplotit, oni se umí dost nudit a tak nám to dávají najevo :-)
    Ty barvičky jsou krásný ;-)
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka to by sme museli oplotiť všetko okrem jedného chodníka. Asi musíme obetovať trávnik a .... Všetko.

      Odstrániť
  2. Nooo, plotik by to chcelo. Alebo pestovat jahody pre psika:) my mame labradora, no zije u svagrinej v podnajme, na panelaku ho nemozme mat:)))) a on pekne obchadza vsetky rastlinky, zato vsak ma rad jahody, maliny, rajciny, jablka, slivky, marhule, orechy....stale hovorime o psovi:) a raz sa opil- prejedol sa popadanych sliviek a zakvasili mu v brusku.... ovocie treba pozbierat vcas, pretoze on nan striehne, kedy spadne:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Maria, plotik z konárov zabral, k jahodam sa Ralfik nepriblížil. Takze už máme ohradené maliny, jahody, všetky ovocné mladé stromčeky. Náš pes zje len ked mu to dáme do pusy. Asi je lenivý si obrat ovocie.

      Odstrániť
  3. Loni jsme byli na jahodárně, nasbírat si jahody a bylo potřeba je rychle zpracovat. Oba psi mi asistovali při přebírání a já hlupák jsem jim házela ty pomačkané. Zachutnaly jim a pak když nám na záhonku dozrály naše jahody, psi si je už sklízeli sami. Letos to musím nějak pořešit preventivně.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zitko, nasmála jsem se, ale chápu tě. Je to trochu demoliční četa, i když je fakt nádherný (měli jsme dva ovčáky). teď máme stařička bígla, ten zahradu nikdy neničil, dokonce i po pěšinkách chodil a loni z ničeho nic začal hrabat jeden záhon... a pak se v tom vyznej :o)
    Ale milujeme je, viď!
    Pa, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka na tej demolicnej cate som sa zasmiala. Presne si to vyjadrila. Ale plotik z konárov drzi....pekny vikend prajem.

      Odstrániť
  5. Ja viem, že je reč o psíkoch...uf, ale ja mám pocit, že o mojich autíkoch v dome, čoho sa dotknú tak to prejde zaťažkávacou skúškou,alebo ,,odíde,, preto si nemôžem dovoliť mať tak dekoratívne a preto hľadám iné ,,pekné línie,,, no a do toho ešte pes a kocúr, ktorí sú doma...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to milé. Preto ten dizajn. Nijaké prkotinky, lebo nahodou niekomu spadli....., alebo sa to pokazilo. Môj manžel ide navrtat dieru na obraz. Predimenzuje to a diera ako keby tam chcel tank zavesit. Zabudol prikryť nábytok a dlážku a zabudol sa prezuť a zaspini aj koberec. Takze keby som to dala na klinec, nemusim upratovať 2 hodiny. Takze si nevyberies.

      Odstrániť
  6. Pejska nemame, nastesti to resit nemusim. Ale tento provizorni plot se mi moc libi a preju, at i funguje:-). M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatiaľ funguje, ešte sme ho trochu zahustili a dcéra sa pýta, čo ste tam zasadili pred jahody? Vyzerá úplne prírodne. Ale podľa mňa keby sa tam dostala nejaká mačička, tak je po plote :-)

      Odstrániť
  7. Nič nemame oplotené lebo to aj tak nepomohlo a držať ho na reťazi no to nie...iba občas ak musí. A mame to podobne aj keď až tak nie, predsa je len jeden a menší :-) A veď aj tak maš krásne a so psíkmi ešte krajšie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My ho zavierame do pivnice, alebo na chodbu, keď sa ho bojí návšteva. Už som to písala niekde, že skôr pozriem na psa až potom na majitela. Je to už choroba.

      Odstrániť
  8. My máme sučku, tak trpí nás trávnik, fľaky kde sa pozrieš a cestičky, no už sme si zvykli a záhradu sme začali pretvárat podľa nej :-), ale nedala by som ju za nič

    OdpovedaťOdstrániť