7. decembra 2015

Vianočné ozdoby z KUKURIČNÉHO ŠÚPOLIA

Tieto ozdoby som si kúpila asi pred 30 rokmi,  nakoľko sme dosť často chodili na Liptov tesne po Vianociach a chcela som aj tam mať atmosféru Vianoc, takú chalupovú- malý stromček aj s koreňmi, zdobené perníčky,  živé mini jabĺčka, orechy , mašličky atď.

Náhodou som na ne naďabila a nedalo mi nezavesiť ich niekde a tak som na chodbu urobila taký mini stromček.  Chystám sa zase upiecť perníčky, alebo si kúpiť nejaké pekné zdobené, zatiaľ som na neho zavesila nepotrebné ozdoby, ktoré už nepoužívam.
Mám pocit, že na VIANOČNÉ OZDOBY Z KUKURIČNÉHO ŠÚPOLIA, sa trochu ZABUDLO. Figúrky majú len 5 cm. Najviac sa mi páči ten somárik, alebo dievčatko s košíčkom.  
Dakedy tých figuriek bolo viac. 




Ešte pred tým, ako som chcela pridať príspevok, som cez obed skočila na vianočné trhy, že kúpim perníčky a urobím nové fotky. Našla som až jeden stánok a 6 kusov perníčkov stálo 4 €  (ŠTYRI €) . No NEKUP TO. Tak som to nekúpila.

                                     





5 komentárov:

  1. Ty ozdoby z kukuřice jsou krásné. Málokdo to dnes ještě umí udělat. Panenka s košíčkem je krásná, vlastně všetky sú pekné. Ivana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bola som zvedavá, či to niekto ešte robí a našla som. K cenám som sa zatiaľ nedostala. Priznám sa, mám rada lesklé výrazné ozdoby, ale nedalo mi to, nedať toto na blog.

      Odstrániť
  2. Dřív byly figurky z kukuřičných listů k sehnání v Krásné jizbě (speciální obchod, který myslím dávno neexistuje). Jako malá jsem vydržela dlouho stát před výlohou a obdivně zírat.
    P.S. To tyrkysové písmo u příspěvků skoro nedokážu přečíst. Mají to tak všichni, nebo už věkem blbě vidím?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. -teda-ny bílém pozadí. Na šedém to vidím v pohodě...

      Odstrániť
    2. Marcelka u nás sa ten obchod volal ÚĽUV , tiež už neexistuje. To písmo skúsim upraviť, možno poobede, musím teraz trochu popracovať. V tomto druhom neublogu vôbec neposlúchajú farby. Dám biele a ono je to sivé a podobne. Ja tie písmená čítam v pohode, je to aj počítačom, kto má ako nastavené svetlo atď. Ešte sa s tým pohrám.... Aj čierne písmo na sivom zle vidno.

      Odstrániť