10. marca 2016

ŠITÉ VTÁČIKY

VŽDY SOM SI CHCELA VYSKÚŠAŤ ŠITÉ HRAČKY, DEKORÁCIE, niečo čo som ešte nikdy nerobila.  

Vtáčiky sa mi robili dosť ťažko, nakoľko som ešte nikdy takéto mini vecičky nešila, naposledy šatočky pre Barbie a to bolo naozaj naozaj dávno.
Doteraz neviem - s čím to mám plniť, 
                           - kde nechať dieru na vypchatie,
                           - ako to zašiť tak, aby to nebolo vidno a 
veľa maličkostí, grifov, na ktoré človek príde vtedy, keď to robí dlhšie, alebo má dosť času surfovať na internete.
         


 Tie s pierkami sa mi asi páčia najviac.

Prvý vtáčik sa nepodaril, lebo som to chcela šiť owerlockom a to nešlo, tak som musela šiť klasickým šijacím strojom. Robila som si vlastné strihy a tým pádom som TROCH vtáčikov vyhodila.

Po čase som prišla na to, že najlepšie sa pretáča látka z rubu na líce dlhou elektrikárskou štíhlou PINZETOU, (má asi 13 cm) aj vatu som do toho dávala pinzetou, dostala som sa aj do maličkých úzkych zobáčikov a išlo to úplne super.  Neviem či sa to tak robí, ale keď nie, tak si to dám patentovať :-) 
Pinzetu som vsunula na koniec, tam som látku uchytila a vytiahla. Niektoré vtáčiky som plnila cez úzky otvor v chvostíku.



 Snažila som sa ušiť a vymyslieť vtáčika ,akého som ešte nevidela, nejakú maličkosť, čím by sa odlišoval od ostatných, čo sú na internete. Napríklad krídelká. Celé som ušila, potom vystrihla na druhej strane dieru, obrátila, dieru som zašila a na tom istom mieste prišila k telu.



Kúpila som si kvietky, nech mám doma trochu jari.



Nemala som doma nič biele, tak som  použila zapekaciu misku na pečenie kurčaťa.
 Kurča sa hore nastokne a šťava steká do misky. Miska má tvar kurčaťa, škoda že nevidno. 



    EŠTE PRIDÁM PÁR ZÁBEROV, KTORÉ SOM UROBILA PRED DVOMA TÝŽDŇAMI

POHĽAD Z OKNA DCÉRY V BA (preto nechce záclony)

POHĽAD NA SUSEDOV ORECH z môjho okna V KE
Trochu krajšie, keď svieti slniečko


  
TAK, vyskúšala som si to, ale radšej to prenechám niekomu inému a ja sa budem venovať svojim premenám a rekonštrukcii nábytku. Neznamená to, že si niekedy neušijem nejakú Tildušku, ale tak skoro to určite nebude.  

PRAJEM PRÍJEMNÝ ZVYŠOK DŇA,  KRÁSNY VÍKEND A VEĽA TVORIVÝCH NÁPADOV.
                                                                        ZITA




22 komentárov:

  1. Zitko, přes všechny potíže jsou ptáčci perfektní, kouzelní, prostě dokonalé jaro!
    Vidím ještě parádní porcelán, překrásná vajíčka... Snad jen ten výhled mám podobný - taky se koukám na sousedovic ořech.
    Pěkný večer, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka, dakujem ty vies vzdy tak pochvalit, naozaj to potesi. Prijemny vikend prajem.

      Odstrániť
  2. Ptáčci jsou krásní, možná taky zkusím.
    Květiny bych také brala, škoda, že u nás není květinářství :-)
    A ty fotky z okna bych viděla na nějaký obraz! Krása!
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka vyskusala som, ale nebola som si ista, ci to dobre robim.

      Odstrániť
  3. Ahoj Zita, tie vtáčiky sú naozaj krásne. Mne sa páčia aj s pierkami aj bez nich. Ja nešijem, nikto ma to neučil v detstve a nejak som sa k tomu nedostala ani neskôr. Obdivujem preto všetky baby, ktoré teraz šijú tašky, prehozy, peračníky, obaly na knihy, aj takéto drobnosti. Už by som asi nemala trpezlivosť. My bývame na prízemí, takže celý deň nielen záclony, ale aj žalúzie (pootvorené), všetko je vidieť do vedľajšieho paneláka.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z obyvacky ma dcera krasny vyhlad, ale dalsie izby su na pavlac a maju vzdy stiahnute zaluzie. Ja som zo starej skoly, tie hole okna, ako keby nebol dokonceny byt.

      Odstrániť
  4. Ešte som chcela pochváliť krásne vajíčka, aj keď čierna nie je moja obľúbená a ten nádherný porcelán, tiež sa mu poteším.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Emily dakujem za mily komentar. Moje dcery nepodedili ani vztah k sitiu ani kresleniu. Kazdy vieme nieco ine. Ta torta co si piekla tiez nie je na zahodenie. Zial porcelan je len po 1-2 kusov. Pri stahovani, stahovakom spadla krabica kde boli moje poklady po babicke. 80 percent robite.

      Odstrániť
  5. Zitko, tak ty nemají chybu. Moc se ti povedli. Já chci zkusit ušít zajíce, ale zatím jsem jen u toho-chci☺ Vajíčka jsou nádherná. Máš krásné jaro doma. Měj se moc hezky. Z.❤❤

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdeňka, zatiaľ výzdoba ešte nie je. Maximálne venček na vchodových dverách. To je len pre foto, aby som sa pochválila s vtáčikmi.... Pôjdu na okno, ale tam neboli pekné fotky....

      Odstrániť
  6. Vtáčiky sú krásne.
    Plň dutým vláknom, dá sa kúpiť i v galantérke, avšak z netu je lacnejší. Ak budeš šiť Tildy, tak itie plniť dutým vláknom. Niektoré sa predáva v ,,guličkách,, , iné je ako vata. Ten ako vata mám radšej, lepšie sa mi s ním plní. Tiež používam pinzetu na plnenie, ale od Tescomi:). Keď ju manžel hľadá pri varení, vie, že ju nájde medzi mojimi šijacími potrebami. Otvor si nechala dobre. I tie krídelká som už videla takto robené, ale niekto ich napr. nazačíva, ale otvor zalepí kúskom nažehľovacej výstuže.
    Vtáčiky ešte ako tak ujdú, ale robiť hviezdičky, napr. na vianoce. Ja som sa už zaprisahala, ze Nikdy viac už hviezdičky šiť nebudem!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mária, ďakujem za radu. Dakedy niečo vymyslím a potom hľadám či to už niekto iný nevymyslel. Videla som akurát už keď boli vtáčiky hotové, video ako plnila jedna pani nohy Tildušky. Odtrhla si vatu a tu napchala ceruzkou. Tak som si povedala, že moja pinzeta je super. Tiež krídelká každý vypchal a prišil k telu,cez látku alebo gombíkom. Keby som prižehlila nažehľavaciu výstuž, tak by neboli nafúknuté, ale také ploché,...možno. Otvor som potom nechávala len na chvostíku 1 cm a tam som to napchala. Tildušku zatiaľ nebudem šiť. Prečo sa hviezdičky zle šijú?

      Odstrániť
  7. Božínku, Zituš, ti ptáčci jsou rozkošní! Překrásní a milí! Nádhernou látku jsi na ně zvolila! Musela to být prácička, jsi moc šikovná! A vůbec, všechno tady na blogu máš moc hezké! Zdraví Elli

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nádhera!!!!!! Kdysi jsem šila hodně, teď postrádám drahocenný čas. Doufám, že se jednou zase k šití vrátím:-)Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Evka ja som kdysi sila furt, uplne vsetko, ale par rokov sijaci stroj nemusim. Len som chcela zajacika a vtaciky. No zajacik nebude. Dakujem za mily komentar.prijemny vikend.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Zitka vtáčiky sú perfektne. A tie výhľady z okna no božske...a konečne už viem aspoň odkiaľ si :-)) A hneď prva veľka fotka je ako od profesionalneho fotografa, proste super. PS: toho rozbiteho porcelánu je veeeľka škoda :-( a hviezdičky prečo sa zle šiju?...skús jednu a pochopíš :-)) Ahoj, krásny víkend prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mery dakujem za mily komentar. Vedla toho stromu stoji obrovsky figovy strom a dom obrasteny vinicom. To rozhodlo, ze si kupili prave tento byt. Keby som nemala odlozeny stroj, tak tu hviezdicku vyskusam :-) A ten porcelan, poplakala som si poriadne. Prajem prijemny vikend.

      Odstrániť
  11. Pane jo, nádherné dekorace a už je připravená výzdoba na Velikonoce :) Jinak se koukám, že u vás máte nějak moc pěkně u nás naštěstí taky není sníh, ale zima docela ano.
    Máte nádherný blog :)

    Jinak děkuji za milý komentář. Já si vybavuji že před sedmi lety jsem byla na jednom dvoudenním kurzy pravé mozkové hemisféry co se jedna o kresbu portrétů. Já vím kreslit mě baví, ale más se stále čemu zdokonalovat.

    Přeji pěkný den.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som bola tiez dost davno na kurze, ale okrem portretov sme sa ucili aj priestore videnie atd. Mne to dalo velmi vela, zlepsila som sa velmi. U teba sa mi pacila tema co si si vybrala namalovat.

      Odstrániť
  12. Ptáčci jsou nádherní!Moc se mi líbí.Hezký den Věra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vierka dakujem za navstevu a mily komentar.prijemny den prajem

      Odstrániť