7. marca 2016

VENČEK Z BAHNIATOK, MAŇÚŠOK, KOČIČIEK,

Veľmi dlho som sa chystala urobiť si VENČEK Z BAHNIATOK.  Nejak som nestihla to obdobie, keď ešte nekvitnú, ale tento rok som si bahniatka postrážila. Pravdu povediac, chcela som malé biele bahniatka na krátkych vetvičkách. Na pár metrov od nás sú 2 obrovské stromy a tomu asi aj zodpovedá veľkosť zamatových bobuliek a celý venček vypálil trochu inak, ako som si ho vymyslela.
Doteraz som mala skôr takú "dospelácku" výzdobu, ale teraz príde prvý krát na polievačku môj 1,5 ročný vnúčik, tak som pridala do venčeka aj zajačika.


Celý venček som viazala tenkým drôtom. Použila som starý prútený venček, len som odstránila zvädnuté imelo.  Vetvičky som nastrihala na 10-15 cm a veľmi husto obviazala prednú časť venčeka..















Ako som hľadala niečo, s čím by som ho ozdobila, naďabila som na môjho starého zajačika ešte z Eduscha,   poriadne som ho vyčistila, stužky vyprala. Vnúčik sa určite poteší ŇUF- ŇUF

 
Niekde presvital viazací drôt, tam som použila tavnú pištoľ a prilepila som tam odpadnuté bahniatka.  Tiež som ešte dorovnala, kde venček nebol rovný, nech má pekný okrúhly tvar.  Mašľu na zavesenie som ručne ušila a prišila na stužku, ktorú som použila na zavesenie.






 Zajačik už má pripravenú pílku, hor sa do záhrady, ............len keby nepršalo.
Venček má krásnu sivú farbu, je pekný aj nezdobený, len so žltou mašľou, 
ale takto so zajačikom urobí väčšiu radosť.

Na vonkajšie dvere by som chcela ešte vyrobiť nejaký zelený venček, alebo si znovu vyrobím venček z čerešňových púčikov, ten som mala veľmi rada, pokiaľ si chcete pozrieť návod ako som ho vyrobila, pozrite sa .


PRAJEM PRÍJEMNÝ ZVYŠOK DŇA

16 komentárov:

  1. Krása :o) dnes jsem si dovezla také pár věcí z města na tvoření :o)
    Tak jsem zvědavá jak se mě zadaří :o)
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martia dakujem za mily komentar. Tesim sa na fotky.

      Odstrániť
  2. To je opravdu krásný kočičkový věneček. Moc se ti povedl.
    Krásný začínající týden. Z❤❤❤

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nežný, zajačikovský, ňufáčikovský venček krásny!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alenka to vies, ze ja mam ten vencek bez zajacika teraz, ale uz sa tesim, ako maly strhne cely vencek aj so zajacom:-)

      Odstrániť
  4. Zitko, tleskám! Jeden hezčí než druhý!
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka si velmi mila, dakujem, aj tebe hezky vecer.

      Odstrániť
  5. Ten kočičkový vypadá dobře i se zajíčkem i bez.
    Ale jsem unešená z toho třešňového :-) Letos ujíždím na růžové.
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka dakujem, bola som na seba hrda, ze som nieco take vymyslela, myslim ten ceresnovy vencek, ale nebola nijaka odozva, tak som ho natlacila aj sem za tento novy. za 2 roky vyschli konariky a zacali vypadavat. Mala som ho trochu upravit, ale ja som ho rozobrala.

      Odstrániť
  6. Ten je krásny, taký mäkučký, plyšový...páčil by sa mi....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marcelka je pekny, ale smrdel trochu vencek-bahniatka ako chlor a spalenina, musel ist vonku na dvere. Tyzden som nevedela prist na to, co smrdi.

      Odstrániť
  7. Věneček z kočiček je úžasný. Víc se mi líbí bez zajíčka.
    Z třešňových pupenů je taky krásný, neobvyklý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alenka ďakujem za milý komentár. Mám pocit, že keď je venček hustý, bohatý, je krajší nezdobený, ale hlavnému polievačovi vnúčikovi sa bude určite páčiť ten so zajkom. Ten čerešňový som mala bez vajíčok na dverách 2 roky, okrem Vianoc a vždy bol pekný.

      Odstrániť
  8. No pane jo a jak se dá pěkně udělat takový věneče z obřích kocourů. A jak se to využilo, moc se mi to líbí. Mě baví dělat věnce a na to je potřeba dost trpělivosti.
    A ten na ty dveře je taky nádherný, ale nemůže být za chvilku odvetlý, když tam jsou květy?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jointa, pozri si výrobu venčeka, klikni na odkaz, tie púčiky sú natreté, sú to suché konáriky z čerešne. Tiež zbožňujem robiť venčeky, asi ešte nejaký vyrobím. Materiál už mám vyhliadnutý.

      Odstrániť