14. mája 2016

NOVÁ FARBA V OBÝVAČKE - poličky IKEA

 SIVO - ŽLTO ZELENÁ KOMBINÁCIA.  Že je to netypické ? No a čo....

To maľovanie a upratovanie mi teda dalo zabrať, ale konečne, hoci len na 90 percent je už obývačka hotová. Ešte treba nastriekať radiátor, skryť rôzne káble a maličkosti....

Už dva roky mám kúpenú peknú, kvalitnú sivú farbu na steny v obývačke.  Farbu som vyskúšala na stene a na moje prekvapenie bola modrá. Modrá bola aj keď boli 3 vrstvy. Nakoľko nebola podpora z manželovej strany, farbu som odložila.  Všetko len NIE svetlomodrú obývačku.
    Manžel odišiel na 2 dni z domu, ani mladí na poschodí neboli doma a aj keby všetci boli doma, aj tak ja maľujem, len mi pomáhajú.  Tak som sa v sobotu poobede do toho pustila. Večer som skočila ešte kúpiť bielu farbu a štetce. Bola som si istá, že  presvitá žltá farba cez sivú a je z toho MODRÁ. V predajni ma ubezpečili, že to bude farbou a kúpila som ďalšiu sivú farbu.  Do pol 2 v noci som prikrývala nábytok a miešala farbu, aby bol pekný svetlý odtieň.  Ráno som utekala pozrieť vzorku na stene a všetky boli MODRÉ. Riskla som a natrela som všetky steny prv bielou farbou a potom sivou a konečne bola sivá.  Lenže už bola nedeľa poobede, tak som sivou natrela už len 2 steny a dve ostali biele.   

Je to teraz oveľa modernejšie a tým že sa odkryl roh a odložilo sa veľké kreslo s taburetkou, ako keby sa izba zväčšila aspoň o meter.


Skrinka spod televízora išla do rohu miesto stolíka, tu plánujem niečo iné, ale zatiaľ neviem čo. Ešte som prestriekala rámy obrazov, aby nebol taký veľký kontrast.  Zišiel by sa rohový gauč, ale asi nebude tak skoro. Pôvodný gauč je kožený, vínovo-červenej farby, len teraz sú na ňom sivé poťahy. Tu nie je veľká zmena.






Chýba niečo nad TV, ale nakoľko je veľa vecí na poličkách, neviem si predstaviť čo by som tam mohla dať. Zatiaľ asi nič.
Najväčší problém bol, ako prehovorím manžela aby mi pripevnil 10 ks poličiek. Tie poličky boli tiež kúpené asi pred 2-3 rokmi v IKEI, len manžel šomral že to je ťažká práca vŕtať do tehly, docieliť aby boli všetky rovno, že som to nechcela počúvať.  No a  keď TV nebude v rohu, on nebude môcť TV pozerať z pracovne a jeho kreslo nebude môcť mať tam, kde je na neho zvyknutý ...........




 Nakoniec mi manžel tie poličky navŕtal (50 šróbov a dier) a dostal za to palacinky s tvarohom.
  TERAZ PRED NIMI SEDÍ,  AKÉ JE TO PEKNÉ
      a PÝTA SA MA "ČO SI VYMYSLÍŠ NOVÉ?  
      CHCELA BY SOM OBLOŽIŤ, PREROBIŤ  KRB.   
"V NIJAKOM PRÍPADE" 
TO NEVIE, ŽE UŽ MÁM DÁVNO VYBRATÝ MATERIÁL. :-)

PRAJEM PRÍJEMNÝ  VÍKEND




43 komentárov:

  1. Uz som bola zvedava, ako to dopadne. Pekna zmena. Anna

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc pěkný. poličky vypadají úžasně.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpovede
    1. Dakujem za pochvalu, konečne mám času pozrieť si aj iné blogy. Prijemny den.

      Odstrániť
  4. Mám ráda před a po :-) hezká změna a ta nová barva je krásně osvěžující, vzdušnější. Klobouk dolů, že ses do toho pustila a ještě ta barva nebyla jakou jsi chtěla, tak 4 nátěry? Vloni jsme malovali, zachránil to manžel. Já jsem "jenom" vařila a pak uklízela. Malování mi nešlo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 4 natery len na skúšobnej stene, inak 3 natery. Danka netreba ukázať manzelovi že to vies aj ty. Potom budeš malovat ty.:-). Prijemnu nedeľu prajem.

      Odstrániť
    2. :-) neboj, neumím a ani se to nebudu učit :-) Zkusila jsem to, ale nebyl to dobrý nápad. Hezkou neděli D.

      Odstrániť
  5. Zitko, poličky jsou super - pochval manžela :-) Líbí se mi jak jsi si tu šedou zpestřila pastelovými barvami (obrazy, zelené doplňky). Užij si novou obývačku Ivana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravdu povediac, je to studená farba, pred tým slniecko svietilo aj zo stien. Potrebovala som si zvyknúť na sivu, ale už je to ok. Prijemnu nedeľu prajem, zatiaľ vonku svieti slniečko.

      Odstrániť
  6. Tá sivá stena s policami, nádhernou skrinkou s TV a tým kreslom, okrový záves (pink obrazovka :-)) je nádherná !!!!
    Celá obývačka vyzerá dobre!
    Odľahčuj! Čo vymyslíš?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alenka sivy lamany kameň na krb. Uplne hladky krb. A strašne by som chcela nový rohový gauč :-). Este mozem snivat?

      Odstrániť
    2. Presne, lámaný sivý!
      A vieš čo, tie tvoje naj retrokreslá(kohútia stopa) to celé krásne určujú, pripomínajú mi tú elegantnú líniu, čo na blogoch nazývajú Brusel:-)

      Odstrániť
    3. Nie kohútia stopa, taký retro geometrický tvar...

      Odstrániť
    4. Vedela som ktoré myslis :-). Zistila som, že je to fínske kreslo zo 70-tych rokov.

      Odstrániť
  7. Bezva barevna zmena, i ty potahy na polstari se mi moooc libi:-). M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marcelka dakujem, chcela som napísať kde som kúpila podusky,ale zabudla som názov :-(.

      Odstrániť
  8. Super zmena, úplne iná obývačka, dobre si to zrealizovala...palec hore

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Minimálne o jedno storočie je krajsia a celá zmena stála dokopy 80 eur. Viac ma bavia takéto prerábky ako ísť s kopou peňazí a kúpiť všetko nové. Vlastne keby som na to mala, tak môžu byť aj obchody:-)

      Odstrániť
  9. Zitko, klobouk dolů. Změna je opravdu moc parádní. Je pravda, že jsem si tu šedou nedovedla moc představit. Ale je to paráda. Kompozice poliček,sedačky,skříňky...-posílám velikou pochvalu šikulko. Z❤❤

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdenka ďakujem, je to elegantnejšie, ale musela som si zvykať. Ešte mi chýba niečo nad tv. Možno niečo nemalujem :-)

      Odstrániť
  10. Zitko, zvolila jsi krásnou barevnost :-)
    Přeměna na jedničku.
    Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Zitko, máš můj neskonalý obdiv!
    Opravdu hromada dobré práce!
    Přeji hezké odpoledne, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka až som z toho ochorela, ale aspoň si teraz cez víkend po dlhom čase oddýchnem.

      Odstrániť
  12. Zitka, super zmena!!! Skus nad tv nejake nalepky...a tie police!!!!! Super manzel!! Mam hrozu z vrtania kvoli tym komentarom....aj tak ta to vyslo lacno...Len palacinky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za radu, no nakoľko maľujem, tak nálepky nie sú moja srdcovka. Rozmýšľam skôr či olej, či ceruzka, či moje obľúbené zentangle obrazky. V poslednom čase sa mi páčia čierno-biele fotografie, veď ma niečo časom napadne. Inak okrem palaciniek bolo toľko chvály až ma pusa bolela.

      Odstrániť
  13. Obdivujem tvoju akčnosť:). Police su super, ale chapem manžela, že sa mu do toho nechcelo:)
    A krb si viem so sivým kameňom predstaviť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To vieš má dobrú asistentku, ktorá mu musela ukázať správny smer. Potom on dodal skúsenosti a navŕtal. Na druhý deň nechcel druhú polovicu, ale šikovne som vymerala a prešlapovala pred unaveným manželom (robí aj u dcéry na dome)a vedel že nedám pokoj a bolo to raz dva.

      Odstrániť
  14. Hm...moc hezká proměna!! Líbí se mi šedá a moc a ty poličky!! Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka ďakujem za milý komentár . Príjemný deň.

      Odstrániť
  15. Zitu, ta proměna je moc pěkná..úplně jsi mě naladila..jen ještě zvednout manžela a začít něco dělat:o)..snad po hokeji..ale to prý bude fotbal:o))..Ať se ti v novém krásně bydlí..Inka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inka 2 roky som nevedela zvednou manžela, musela som to sama :-). Cudzím bez problému pomôže, len my nič nepotrebujeme.

      Odstrániť
  16. Přeji krásné bydlení v novém :o))

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ahoj Zitko, premena je famózna, skutočne ta siva jej pristane a obrazy k v sivom prevedení no báječny nápad. A tebe by som rohovu gaučovku ani nedoporučovala...tak ako aj mne :-) Keď ju raz zapasuješ do rohu už s ňou nepohneš nijako inak a keďže si ako ja maš rada zmeny vadilo by ti to priskoro :-)) Ja som sa tak svojej veľmi rýchlo zbavila :-) Maj sa krásne pozdravujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mery myslis? Táto má 15 rokov, ale mam pocit že ju mám už veľmi dlho. Uz vtedy som chcela rohovu.

      Odstrániť
  18. Juj, veľmi sa mi páči kombinácia farieb a hneď na prvej fotke to všetky vyzerá úplne úžasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Krásná změna a moc pěkná barvička.Hezký den Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Milá Atizka, nová výmalba se mi moc líbí♥ i jak jsi přešoupala nábytek.. opravdu to vypadá prostorněji, moc mě to baví.. kombinace.. a vůbec máte doma krásný a originální kousky i uspořádání.. Nádhera!!!! Jsi šikulka, že se do toho takhle sama pustíš! smekám! Přeji Ti krásné dny.. a léto♥

    OdpovedaťOdstrániť
  21. To kreslo so závesom a komodou...hmmm.. sekne im to spolu...Dáša

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Pekne zariadené bývanie. Sedačku máme teraz u nás doma vyriešenú podobne, ale do budúcna by som ju rada dala preč a kúpila nejakú rohovú. Veľa sa mi páči jedna, ktorú majú tu ale bohužiaľ je celkom drahá a teraz si to nemôžeme dovoliť.

    OdpovedaťOdstrániť