15. decembra 2015

DIY BIELY VIANOČNÝ VENČEK ZO ŠIŠIEK - DIY WHITE CONE WREATH

Ako som uvidela krásny biely venček u Andrejky na blogu, od vtedy mi nedal spávať a rozmýšľala som, že si taký urobím.                                                      TAK A JE HOTOVÝ.
                                              

 Hoci už mám venček na dverách zo šišiek a na krbe venček z imela, vonku vädnúci venček zo šípok, ale biely šiškový ešte nemám :-) .




Trochu bol problém nájsť aspoň 3 druhy šišiek, ale nakoniec som pobehala kúsok lesa nad Košicami, potom som chodila po meste a nakoniec som horko ťažko našla nejaké šišky. Vyhrabávala som ich zo špinavej mokrej zeme, doma umyla, potom sušila týždeň, potom zháňala veľký polystyrénový veniec, všade mali len malé. Keď som v jednom veľkoobchode konečne našla, tak cena ma tak ohúrila, že som radšej išla pred dom ostrihať brezu a podklad som si urobila.
Strihám vždy čo najdlhšie konáriky.
Množstvo na jeden venček
Stočila som do požadovanej veľkosti a začala obmotávať viazacím drôtom
Krásny okrúhly venček. Toto robím veľmi rada
Z množstva čo som doniesla mi vyšli dva vence. Ten druhý je väčší a ešte som ho celý obmotala dookola. Nechám ho poriadne vyschnúť a dakedy použijem
Už sú pripravené šišky a tavná pištoľ
Venček je hotový. Pekný je aj takýto prírodný.
Rôzne druhy šišiek, každá iný odtieň hnedej. Naozaj ten prírodný bol pekný
Konečne biela farba. Venček som poriadne nastriekala 2 krát.


        Kde ho dám ? 
Venček skončil na vonkajších mahagónových dverách. Na červenom podklade mu to pristane najviac.





PRAJEM PRÍJEMNÝ ZVYŠOK DŇA.

6 komentárov:

  1. Zity, moc se mi líbí Vaše fotopostupy :-)
    Já dělám věnce na kupovaný malý z proutí a nebo mám velký kupovaný slaměný. Už nevím kde jsem ho koupila a byl snad za 20,-Kč. Ten proutěný byl ve výprodeji i s jarní dekorací, kterou jsem sundala :-)
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka u nas stal polystyrenovy aj slameny vacsi 3,50 plus biely sprej cca 5 €. Nie som taky fanda handmade ze si vyrobim drahsi vencek ako kupim v obchode:-). A teraz su tam naozaj pekne. Tak radsej si urobim. Tie fotopostupy mam z doby ked som uverejnovala v casopise Urob si sam a chceli vzdy 11 fotiek. Tak ich robim nadalej. Je malo blogov kde su podrobne fotopostupy.

      Odstrániť
  2. Ziti tak toto je božské !
    Fakt to robíš v izbe na stole, ja som niečo vytvorila, ale vonku na studni ?
    A s tým vešaním na dvere mám dva problémy, jeden- zatĺcť klinček do dreva dverí (hoci pes doškrabal už dvere poriadne) a ďalší, keď je vietor, a to býva na Záhorí často, tlčú nám ozdoby do dreva vstupu a musím aj v noci vstávať a riešiť to( spacia komora je hneď pri vstupe do domu ).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiez mi bolo luto zatlct klinec do novych dveri. Ale ked to vezmem, ze je tam vzdy nejaky vencek, velkonocny, jesenny atd. Tie venceky ked su zive tak su tazke, tie neodfukne,ale sfuklo aj visnu, ale spalnu mame dalej, takze nebudi buchotanie. Fakt robim vsetko v kuchyni na stole, alebo ked z toho nie je spina tak aj v obyvaku. Ale farbim vonku alebo v garazi. Mam rada teplo a zapnutu telku.... Potom upratujem. Zakazdym.

      Odstrániť
  3. Věnec je moc krásný. Letos už asi nestihnu kopírovat, ale chtěla bych ho také mít, tak se pokusím. Hezké dny.

    OdpovedaťOdstrániť