12. decembra 2015

VIANOČNÁ VÝZDOBA VONKU





Každým rokom je u mňa vianočná výzdoba slabšia a slabšia. Vonku je to to isté.  Ako vyhoreli svetielka na veľkej tuji, už sa ďalšie nedávajú. Svetlá máme už len na balkóne. Polovica girlánd z čačiny ostáva v pivnici. Každý rok je výzdoba iba na mne. Stromček zdobím od svojich asi 10 rokoch, " lebo len ja to viem ". Ten elán mať všetko naj naj, nejak vekom opadáva
Tento rok som zatiaľ vyzdobila vchod a trochu pred domom. Ešte ma čaká balkón a vianočný stromček. 

Minulý rok nebol sneh a v Tesku mali výpredaj umelého snehu v spreji, tak som vytiahla starý vianočný stromček a nastriekala ho na bielo. Tento rok som ten stromček znovu nastriekala umelým snehom, lebo to vyzerá že zase nebude sneh. Mala som nastrihané červené bobule z nejakého kríku, tak som pár konárikov pridala do stromčeka. 
 




Tieto staré sane manžel priniesol z Liptova z chalupy, či nechcem na niečo, alebo či ich môže spáliť. Neviem či som už písala, všetko čo je z dreva rozpíli a spáli.  Tak som povedala že zatiaľ nie, ale vždy je problém kde ich skladovať v lete, lebo sú dosť veľké. Asi sa používali na zvážanie dreva.




PRAJEM PRÍJEMNÝ ZVYŠOK DŇA , POHODOVÝ ADVENT A VEĽA ELÁNU DO VIANOČNÝCH PRÍPRAV.

8 komentárov:

  1. Pěkné, vše z přírodnin, moc hezké to máš. ivana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ivanka, vonku prírodné, ale ja som skôr na tie gýčové lesklé Vianoce, ale tak sa to teraz podarilo, niečo prírodné, ale stromček ten bude strieborno-biely, lesklý až až.

      Odstrániť
  2. Tie sánky by som brala, hodili by sa aj ako lavička, tebe na dekoráciu pekne seknú.
    Vetvičky s bobuľami som si doniesla, aj liany brečtanu,tiež niečo podniknem,chcela som dať vetvičky do skleneného demižónu na zem,no kúpu som vylúčila, hodilo by sa to do vstupu do podkrovia, ale tam ešte skladujeme a širujeme veci a budeme ho teraz voskovať.
    Takže sa len kochám na blogoch. Mám kopec dekorácii,ako si spomínala, tradičných slamených, švédských drevených, ale tento rok nemám chuť nič vyťahovať asi budem vyraďovať.
    Pekný čas Adventu Ziti :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alenka nic nevyraduj, nevyhadzuj, nikdy nevies na co sa ti to raz zide. Vytiahni le to, na co mas chut a ked na nic, tak nic. Ved su Vianoce, netreba to znasilnovat. Som zvedava na tvoj kovovy stromcek.

      Odstrániť
    2. Možno máš pravdu, už začínajú tie tridsaťročné ozdoby byť retro...a mám tam kúsky aj z ÚĽUVu...len ma štve, že trčia u Dorotky v štíte, kde má ležovisko, tam máme sezónne veci a tak...všetko odtiaľ pôjde preč, ak sa to nevmestí do hospodárskej časti domu, budem nemilosrdná !
      Vidíš, ešte aj tie ležoviská u dievčat treba doizolovať a dorobiť aj s rebríkom,budú tam mať galériu s knihami a lehno. Muž tam zvykol skladovať veci, a prišiel na psa mráz, toto leto som na to ,,šlápla,, a neprestanem, kým to ,,nevyčistím,, , nedorobím !
      Spolupráca s autistami nie je možná, takže si ich budem musieť ,,asistovať,, bude asistovaná rekonštrukcia!

      Odstrániť
  3. Woooou tie sanky su super. Všetko maš krásne zladene do prírodna.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mery dakujem, uz som si myslela ze nikto necita moje prispevky. Bola doba ked sme rozmyslali ze tie sane odnesieme do skanzenu v Pribiline. To je vedlajsia dedina

      Odstrániť