Vyskúšala som OVOCNÚ KOŽU.
JE TO ČISTÉ OVOCIE, BEZ PRIDANIA CUKRU
(Je to ešte pracnejšie ako sušené čerešne, ale čo už, bez práce nie sú koláče.)
NÁVOD
1.Prv som si čerešne namočila na 1-2 hodiny, nech z tade vylezie čo tam nemá čo robiť.
2. Čerešne som vykôstkovala. Najrýchlejšie rukami. Keby ste videli moje nechty......
3. Vykôstkované čerešne som rozmixovala na kašu.
4. Naliala som do pekáča na pečiaci papier v 1,5 cm vrstve (2 várky)
5. Sušila som 8-9 hodín pri najnižšej teplote dovtedy, pokiaľ sa to dobre odliepalo z papiera.
POKIAĽ SOM PRIŠLA NA TO AKO A KOĽKO, mala som pár POKUSOV.
1. Prvý krát som dala tenkú vrstvu (1 várku) a sušila som veľmi rýchlo na vyššej teplote. Kraje sa rýchlo spiekli. Za 2 hodiny sa to usušilo - alebo lepšie povedané upieklo a zmizlo pri ochutnávaní za minútu.
2. Druhý krát som predvarila čerešne, nech sa mi lepšie vyberajú kôstky, rozmixovala, vznikla pevná pena a tú som sušila niekoľko hodín. Dala som 1,5 cm vrstvu. Koža zvrchu popraskala, ale dala sa pekne postrihať. Polovica sa zjedla a druhú som zachránila aby som mohla urobiť pár fotiek.
3. Tretí pokus. Čerešne som nepredvarila, ale surové som odkôstkovala, pomixovala. Materiál bol oveľa tekutejší ako v predošlom prípade. Sušila som 9 hodín na najnižšom stupni v elektrickej rúre. Je to kyslejšie také živšie ako v predvarenej verzii. Mne chutí keď sa to usuší úplne na kosť.
Ešte pridávam fotku z minulého roka, vtedy som piekla perník, bol výborný, ale teraz nemôžem-diétujem :-(
POZRI - CLICK
PRAJEM PRÍJEMNÝ ZVYŠOK DŇA.
Wow ::: To je nádhera...hned bych si je dala rovnou jen tak do pusy:-)))
OdpovedaťOdstrániťEvka musím skrývať tie sušené pláty, lebo by ich hneď zjedli. myslia si že keď je to bez cukru, tak aj bez kalórií:-)
OdstrániťTo je nápad! Já bych si třešně dala jen tak. přejedla bych se, až by mě břicho bolelo :-)
OdpovedaťOdstrániťA Bublaninu bych si dala.
Jarka
Jarka, už sme všetci prejedení, denne niekoľko krát počas dvoch týždňov sme boli pri čerešniach, ale už sú prezreté.
OdstrániťU nás čerešne stále čakajú na dozretie. Teším sa na objedačku. Rada by som stihla aj usušiť, ale toľko, aby vydržali aspoň mesiac...
OdpovedaťOdstrániťTakéto sušené pláty som v minulosti robila napr. aj z marhúľ, veľmi nám chutili.
Chcem vyskúšať kombináciu ríbezle banán, 6evraj super. Tieto čerešňové sú veľmi dobré.
OdstrániťTo je nádhera, hned bych to vyzkoušela, ale prozatím nemám třešně.
OdpovedaťOdstrániťKrásné dny přeje Jarka
Jarka treba skúsiť s niečoho iného. Ja mám zatiaľ iba čerešne a to veľmi veľa, tak preto z čerešní.
OdstrániťZitko opravdu jsi mne nalákala. Ještě jsem nic takové nechutnala. Vypadá to náramně. Měj se moc hezky. Z❤
OdpovedaťOdstrániťZdenka ty určite vymyslíš nejakú dobrú ovocnú kombináciu.
OdstrániťPresne to bolo aj u nas Zitka :-) my sme mali čerešne už hadam pred mesiacom a tiež som nestihala sušiť kôru. Ďalšia čerešňa už začina dozrievať, lebo mame skoru aj neskoru a začína to znova :-) ale nevadi, hlavne že nam chutí. Včera sme mali čerešňovu bublaninu aj so šľahačkou. Zitka pekne fotky. Pri čerešňach ma naviac štve to odkôstkovanie a do tretice ešte prídu aj višne že... Maj sa krasne.
OdpovedaťOdstrániťMery višne sú lepšie ako čerešne, lenže momentálne ako nám víchrica vyvrátila strom máme len 5 ks na novom stromčeku. Sušené višne sú hodne hodne kyslé.
OdstrániťOch višňa, skoro mi preklep oči vypálil, ale už som opravila.
OdstrániťUf, prace tedy moc a moc, ale vypada to uzasne a zdrave!M.
OdpovedaťOdstrániťJe to veľmi dobré, predávajú to v Bio potravinách za drahé peniaze, ale už viem prečo. Na malý kúsok treba veľa ovocia.
OdstrániťZitko, moc děkuji za návod na kůži, myslela jsem, že jde jen v sušičkách... Třešně a višně taky suším, je to dobrota, i když trochu pracná :o)
OdpovedaťOdstrániťA vlčáci asi milují třešně, i my máme takovou zkušenost :o), moc krásná fotka!
Hezký večer, Helena
Vůbec jsem netušila, kolik dobrot jde udělat z třešní, i hrozinky??? Znám jenom kompot a bublaninu :-) Měj se hezky D.
OdpovedaťOdstrániťTeda Zitko, super receptík! Měj se hezky Ivana
OdpovedaťOdstrániť